Közélet

2014.06.23. 17:07

A húsvéti hétvége jót tett a környék szállásadóinak

A belföldi turizmus Észak-Magyarországon és a Tisza-tónál is 30 százalék fölött bővült.

T. B.

Áprilisban a húsvét miatt a külföldiek 9,4, a belföldi vendégek országosan 22 százalékkal több éjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, mint egy éve. A belföldi turizmus Észak-Magyarországon és a Tisza-tónál is 30 százalék fölött bővült.

Az északi turisztikai régió kereskedelmi szállásaira áprilisban 12 ezerrel több, összesen 64 ezer vendég érkezett, akik a tavalyihoz képest 33 ezerrel több éjszakát is töltöttek el, 138,5 ezret. Az első négy havi adatok így 206 ezer vendégről és 438,5 ezer vendégéjszakáról szólnak, ez 15 százalékos többlet. A Tisza-tóhoz felével több vendég érkezett áprilisban, mint tavaly. Igaz, a vendégéjszakák száma csak harmadával bővült, de meghaladta a 13,6 ezret. Az első négy hónapban 14,5 ezer ember kereste föl a vidék szállodáit, s 36,3 ezer éjt töltöttek el ott.

Gyöngyös és Mátraszentimre az első négy hónap alapján még lemaradásban van 2013-hoz képest, de az április már jól sikerült. Eger szállodái a tavasz közepén plusz hétezer vendégéjszakának örülhettek, Egerszalók felével, ötezer éjjel növelte forgalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!