Kultúra

2014.07.08. 19:54

Kilenc Európa-bajnoki címet hoztak el az egriek Erdélyből

A Pódium Tánc- és Balettiskola, valamint az EKF AMI Modern-kortárstánc tanszaka is sikeresen szerepelt az EB-n.

Sz. E.

A Magyar Látványtánc Sportszövetség 5. alkalommal rendezte meg a Látványtánc Európa Bajnokságot, ebben az évben Székelyudvarhelyen tartották a rangos eseményt. A bajnokságra 111 csapat nevezett 488 koreográfiával, 2400 versenyzővel. A hazánkat képviselő gárdák között két egri tánciskola versenyzői is jelen voltak, és eredményeikkel öregbítették a hevesi megyeszékhely hírnevét.

A Pódium Tánc- és Balettiskola öt koreográfiával nevezett a versenyre, és mind az öt produkció első helyezést ért el. Gyermek kategóriában „Az angyalok játéka” és a „Dominó”, junior kategóriában a „Hullám”, a „La Gloria” és az „Espagnol” szerzett Európa-bajnoki címet. A Pódium Tánciskola több stílusban is nyert: modern tánc, kortárs tánc és klasszikus balett kategóriában.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A Pódium Tánc- és Balettiskola öt bajnoki címet szerzett Székelyudvarhelyen FOTÓ: AS
[/caption]

Az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola AMI Modern-kortárstánc tanszaka sem akármilyen eredményekkel tért haza: a „Kút és inga” (felnőtt duett), a „Tohuva bohu, a teremtés előtt” (felnőtt formáció), valamint az „Áramlás” (junior szóló) című koreográfia mind kiérdemelte az első helyezést, sőt az utóbbival egy különdíjat is elhoztak. A „Sweet chili” (junior szóló) II. helyet ért el.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Az EKF AMI Modern-kortárstánc tanszaka is nagyon eredményes volt FOTÓ: AS
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!