Közélet

2014.07.21. 17:45

Voltak hibák a füzesabonyi roma önkormányzatnál

Lezárta a füzesabonyi roma nemzetiségi önkormányzat 2012 évi gazdálkodásának ellenőrzését az Állami Számvevőszék.

T. B.

Megállapították, hogy a nemzetiségi és a települési önkormányzat együttműködésének szabályozása részben felelt meg a jogszabályoknak. Voltak benne tartalmi hiányosságok, valamint a megállapodás szerinti működési feltételeket nem rögzítették a nemzetiségi önkormányzat SZMSZ-ében. A város a nemzetiségi önkormányzat működésének személyi és tárgyi feltételeit biztosította.

A nemzetiségi önkormányzat 2012. évi költségvetésének és zárszámadásának tartalma, jóváhagyása, és a kapcsolódó adatszolgáltatása nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak. Gazdálkodásuk szabályozottsága megfelelt a jogszabályi előírásoknak, bár a polgármesteri hivatal SZMSZ-ében, valamint a nemzetiségi önkormányzat esetében az operatív gazdálkodási jogkörök kialakításánál voltak hiányosságok.

A dologi kiadások teljesítése során gyenge volt a kontroll, a számvevőszék a hibák számát kritikusnak találta, hiányolta a belső ellenőrzést. A 2012-ben kapott feladatalapú támogatást megfelelően felhasználták, az elszámolás azonban nem történt meg. Feladatellátásuk összhangban volt a törvényekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!