Sport

2014.07.23. 09:37

Cseh helyén Holló élt a lehetőséggel

Az országos felnőtt bajnokságon Cseh László átadta a döntős helyét Holló Balázsnak, aki az ötödik helyen végzett 400 m vegyesen.

heol.hu

116. alkalommal került megrendezésre az Országos Úszó Bajnokság, amelynek ezúttal Debrecen adott otthont. A négynapos versenyen teljes létszámban rajthoz állt a magyar válogatott, valamint 46 magyar, 11 külföldi válogatott, illetve egyesület. A színvonalról mindent elmond, hogy több világ- és Európa-bajnok is rajthoz állt.  

Egyéniben két egri is szerepelhetett a döntőben. Holló Balázs ugyan az előfutamban a kilencedik helyen végzett, de Cseh László visszalépésének köszönhetően bekerült a 400 méteres vegyes úszás döntőjébe, és ha már ott volt köszönte szépen a lehetőséget és az előkelő ötödik helyen zárt!

A másik egyéni döntősünk Tóth Lili volt, aki többedmagával igazolt az egriekhez. Lili 100 és 50 méteres mellúszásban került a döntőbe, a hosszabbik távon hatodik, a rövidebbik távon hetedik helyen végzett.
Igazán kellemes meglepetés volt Sós Klaudia szereplése, hiszen a 100 méteres mellúszásban kiharcolt középdöntős úszása és egyéni csúcsa szép reményekkel kecsegtet az egri rendezésű serdülő bajnokságra.

A nagyszerű egyéni eredmények mellett sikeresen szerepeltek a váltókban az egriek. A korábban már említett igazolásoknak is köszönhetően az egri hölgyek a 4x100 méteres gyorsváltóban, Pető Dorottya, Tóth Lili, Beliczai Bóra, Bodnár Eszter összetételben, új városi csúccsal negyedik lett!

Idén rendeztek először országos bajnokságot a MIX váltókban. A két férfi és két nő alkotta csapatok tetszőleges sorrendben indulhattak a gyorsváltóban, illetve, tetszőleges úszásnemet választhattak a vegyes váltóban. A kísérleti versenyben az előkelő ötödik helyen végzett a Holló Balázs, Németh Nándor, Pető Dorottya, Tóth Lili összetételű MIX gyorsváltó.

A 4x200 méteres női és férfi gyorsváltó is döntőzhetett és mindkét csapatunk a hetedik helyen végzett, csakúgy, mint a női 4x100 méteres vegyes váltó.

Összesen nyolc döntős, azaz bajnoki pontszerző helyen végeztek az Egri Úszó Klub versenyzői, akik összesen hétszer írták át az egri felnőtt és ötször az évjáratos csúcslistát, amellyel elégedettek voltak a versenyzőket felkészítő edzők, Kovács Ottó, Plagányi Zsolt és Hutkai Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!