Sport

2014.07.31. 14:10

A gyöngyösiek nagy alakja távozott az élők sorából

Pénteken 14 órakor a gyöngyösi alsóvárosi temetőben vesznek végső búcsút az életének 82. évében elhunyt Bodó Attilától.

B. Cs.

Sportvonatkozásban legutóbb idén februárban írtunk Attila bácsiról, amikor átvette a Heves Megyei Kézilabda Szövetség által alapított Fekete János-életműdíjat.

Évekkel korábban sűrűn hívtuk, ha a gyöngyösi kézilabda jelentett témát. Márpedig a mátraaljai városban a sportág előretörésében jelentős szerep jutott a hajdani testnevelőnek, edzőnek, játékvezetőnek és vezetőnek. Amikor Gyöngyös város Pro Civitate kitüntetettjeként 2008-ban nyilatkozott a lapunknak úgyis, mint a település díszpolgára, elmondta: 35 éves koráig focizott a Gyöngyösi Bányász csapatában, de a kézilabdába is bőven belekóstolt.

Adódtak évek, hogy falvakban, később pedig a Vak Bottyán János középiskolában tanított. Edzette a Honvéd Zalka SE NB II-es csapatát, míg a Károly Róbert Főiskolán az NB I-es szereplés alapjainak lerakásában végzett maradandó munkát.

[caption id="" align="alignleft" width="364"] Bodó Attila
[/caption]

Nemzetközi minősítésű játékvezetőként éveken át működött a hazai élvonalban. Mint azt hallhattuk tőle: „pedagógusként tisztességet, magyarságot és emberséget tanítottam a gyerekeknek”.

Így őrizzük meg az emlékét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!