Közélet

2014.08.07. 16:06

Extázis: Ajándék Egerből

Új videoklippel jelentkezett az egri Extazis zenekar: az Ajándékban megyeszékhelyi nevezetességeket is bemutatnak, úgy, ahogyan eddig még nem láthattuk.

HEOL

A dal eredetileg az Eurovíziós Dalfesztiválra íródott, s már a felvételkor is az volt a zenekar koncepciója, hogy a megszokott Extazis hangzástól eltérő, könnyed hangszerelésű nótával ajándékozzák meg a rajongókat. Bár a megméretésen nem került be a legjobbak közé, érzeték, sokkal több van benne annál, mint hogy egy skatulyába erőltessék, hiszen egy rádióbarát és koncerteken is jó hangulatot teremtő dalnak bizonyult a szerzemény.

Az énekes-frontember Tuza Róbert elárulta: egy megszokottól eltérő klipet szerettek volna forgatni hozzá, amiben ők szinte nem is láthatók, csak néhány pillanat erejéig.

- Még nem volt rá példa, hogy magunk forgassunk klipet, de tudni kell rólunk, ötletekből soha nincs hiány, forgatókönyvírót nemigen kell foglalkoztatnunk... Az alap ötlet Endi fejéből származik, miszerint az egyik roadunk, Patrik biciklizik keresztül a városon, majd továbbfűztem a sztorit, mi lenne, ha a dal címéből adódóan meg is ajándékozná az egri lányokat.

Az események szép és látványos helyszíneken zajlanak, miközben megmutatunk pár helyi nevezetességet is olyan formában ahogyan azt még talán a többség nem láthatta. Ebben segítségünkre volt Birkás László barátunk, s a drónja, ami egy kamerával felszerelt távolról irányított légi jármű. Emellett persze nem hiányozhatott a közismert Go-Pro techinka sem, amit felszereltünk a kerékpárra sőt még a főszereplő fejére is a megfelelő hatás kedvéért.

Összességében elmondhatjuk, hogy talán ismét egy olyan dolgot sikerült összehoznunk amivel sikerül kilógnunk a sorból, s megmutathatjuk, mire vagyunk képesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!