Közélet

2014.11.20. 16:42

Gyöngyösi advent: jégpálya és adománygyűjtés

Színes kínálattal várja Gyöngyös idén is az ünnepre készülőket. A civil kezdeményezések az önkormányzattal együttműködve zajlanak majd.

HEOL

Fotó: Czimer Tamas

Minél nagyobb a szükség, annál több a segítség - így fogalmazott az adventi beharangozó sajtótájékoztatón Hiesz György polgármester annak kapcsán, hogy idén is lesz civil kezdeményezésre és szervezésben adománygyűjtő adventi akció Gyöngyösön - írja a gyongyos.hu.

Közölték: A Belváros téren zajló eseményeket az M-R-M Group Kft. szervezi, s mint a polgármester fogalmazott: idén az önkormányzattal megegyezve, egymást erősítve, kapcsolódva zajlanak majd a programok.

A sajtótájékoztatón elhangzott: idén is lesz jégpálya, várhatóan december 5-én nyit, ezúttal is a Fő téren, ezúttal az OTP és az egykori Hugai trafik közötti területen. A 640 négyzetméternyi pálya ezúttal már "akadálymentes lesz" - nem lesz benne a szobor és a városi karácsonyfa -, illetve lesz egy ötven négyzetméteres, kifejezetten kezdőknek elkülönített rész is.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Idén is a Fő téren lesz a korcsolyapálya Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

A jégpályát a Sportfólió Kft. fogja üzemeltetni, s bár a finanszírozás biztosításához még képviselő-testületi döntés szükséges, a jégpálya megléte biztosra vehető - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Kósa László, a TDM vezetője a jégpályán kívül említést tett az egyéb programokról is: természetesen nem marad el az adventi vásár, a mézeskalácsház-verseny, lesz tepertősütés, sőt, egy hagyományos disznótort is terveznek.

Az adventi programok értelemszerűen a négy adventi vasárnapra "fókuszálnak", az első gyertyát november 30-án gyújtják meg a Fő téren, ezen a napon este Eperjes Károly műsorára várják az érdeklődőket a művelődési házba.

A részletes programot B. Pintér Mária, a művelődési ház igazgatója ismertette, kiemelve a Benkó Dixielan Band koncertjét (december 7.), a december 18-i városi karácsony eseményeit, a Kijev Balett előadását (december 17.) valamint a Mátrai Erőmű rendezésében megvalósuló élő Szandi-koncertet, amelyen az Abrakazabra zenekar muzsikál, vendég pedig Csepregi Éva lesz.

Hiesz György a 18-i városi karácsony kapcsán elmondta azt is: idén, a korábbi hagyományok szerint megrendezik a karácsonyi fogadást, melyen átadják az Év Vállalkozója és az Év Sportolója díjakat.

A Gyöngyösi advent tervezett programja:

Fő tér:
november 30. 17 óra gyertyagyújtás az adventi koszorúnál (imát mond: Kenyeressy Károly református lelkész)
18 óra Eperjes Károly előadó estje (MMK)
december 2. 16 óra Vibók Ildikó kiállítása (MMK)
17 óra Betlehemi csillagfény kiállítás
december 5. 10 óra mindenki karácsonyfájának díszítése
Betlehem berendezése
december 5. 18 óra jégpálya megnyitója
december 7. 15 óra városi Mikulás
17 óra gyertyagyújtás (imát mond: Révész Jonatán baptista lelkész)
18 óra Benkó Dixieland Band (Sportcsarnok)
december 5-21. karácsonyi vásár
december 8-21. adventi vásár
december 14. 17 óra gyertyagyújtás (imát mond: Juhász Ferenc plébános-kanonok)
december 15-21. mézeskalácsváros (Tourinform Iroda)
december 17. 19 óra Kijev City balett (MMK)
december 18. 16 óra városi karácsonyi ünnepség (Szent Bertalan-templom) – II. Rákóczi
december 20. Szandi élő koncertje a Mátrai Erőmű zrt. támogatásával
tepertősütés, disznóvágás
december 21. 17 óra gyertyagyújtás (imát mond: Fatalin Helga evangélikus lelkész)

Belváros tér:
november 30. 17:30 az adventi Belváros tér fénybe borul és az adománygyűjtő Ajándékdoboz megnyitása, ahol december 24-ig fogadják az adományokat
december 5. 15 óra Mikulás-kuckó megnyitója, amely december 24-ig 9-20 óráig fogadja a gyerekeket kézműves foglalkozásokkal és egyéb programokkal
dec. 7-8-9. 9 órától a gyöngyösi és a környékbeli óvodások fogadása (a gyerekeket Mikulás- csomaggal ajándékozzák meg)
december 21. 17:30 Sound of Spirit adventi koncertje - Nagy Gábor kántor, karnagy vezetésével
november 30-december 27. adventi vásár ( forró csoki, forralt bor, puncs, tea, mini fánk, kürtős kalács és meglepetések várják az érdeklődőket)

Idén is a Fő téren lesz a korcsolyapálya Fotó: Czímer Tamás -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!