2015.02.15. 16:29
Kiderült, mitől vad a kolbász
Négy éve klasszikus disznótorosként indult a Felnémeti Disznótoros Farsang, mely az évek során pálinkamustrával is kiegészült.
Fotó: Daniel Beran
- Szerettük volna a közönséget is bevonni, ezért hirdettünk versenyeket. Természetesen nem a Csabai Kolbászfesztivál babérjaira törünk, ez egy helyi rendezvény, helyi fellépőkkel. Önkormányzati és önkéntes munka révén jöhetett létre a mai nap – nyilatkozta kérdésünkre Rázsi Botond alpolgármester.
[caption id="" align="alignleft" width="430"] Fotó: Berán Dániel
[/caption]
A Vadkolbászok csapatából Kovács Zsuzsa és Serfőző János beavatott minket a titkos receptjükbe.
- Ez a legédesebb és a legvadabb kolbász. Egyrészt porcukorral, másrészt chilivel és egy kis fehérborral bolondítjuk meg az ízeket – árulták el a Vadkolbászok. A kolbásztöltő versenyt végül a Felnémeti civilek, a fánksütőt Zakar Józsefné Ági nyerte meg, a mustragyőztes pedig Kovács Gergely lett.
Farsangi fánksütő verseny
1. Zakar Józsefné Ági
2. Gavallérné Bea
3. Vágner Lászlóné Anikó
Kolbásztöltő verseny
1. Felnémeti civilek
2. Vándorhús
3. Füstfaragók (kéményseprők)
Különdíj: Felnémetért Lokálpatrióta Egyesület
Pálinkamustra
Gyümölcs kategória
1. Csősz István - körte
2. Balizs Károly - kajszibarack
3. Csősz István - kajszibarack
Szőlő kategória különdíj
Balizs Károly - muskotályos
Ágyas, érlelt, egyéb kategória különdíj
Török Jenő - vegyes, 15 gyógynövénnyel
Mustragyőztes (fődíj)
Kovács Gergely - muskotályos szőlő