Közélet

2015.10.12. 18:04

Karrierje az álmai útján halad

Bánovits Vivianne a Thália Színház tagja az egrieknek is ismerős lehet, hiszen a színésznő itt nőtt fel, ide járt iskolába, és karrierje is itt formálódott.

Verebélyi Márta

Milyen bájos lány, kedves, közvetlen, vidám, s igazi természetes szépség – sokaknak ez az első benyomása Bánovits Viviannéról. Ha jobban megismerjük, rájövünk, első megérzésünk nem csalt. A tehetség és siker mögött semmilyen allűr, megjátszás nincs, Vivianne remek példája annak, hogy a közismert emberek is maradhatnak szerények, alázatosak és megbízhatóak.

Vivianne az egrieknek ismerős lehet, hiszen itt nőtt fel, ide járt iskolába, és karrierje is itt formálódott, amikor is eldöntötte, hogy színésznő lesz. Válogatásokra járt, táncolni tanult, majd 16 évesen már a Zanzibar zenekar „Lehetek a...” című klipjében szerepelt. Később a fővárosba költözött, elvégezte a Pesti Magyar Színiakadémiát, s egyre több rendező akart vele dolgozni. A Pillangó című tévéjáték főszerepe volt az első meghatározó momentum a karrierjében.

– A film alapján ajánlatot kaptam a Thália Színháztól, hogy leszerződtetnek, s elfogadtam. Nem is volt más alternatíva, csak az, hogy színésznő leszek – osztotta meg velünk Vivianne, hogyan lett az álmából valóság.

A szerződést 2012-ben kötötték meg, Vivianne azóta is a Thália tagja, s olyan szerepeket is eljátszhatott, mint Shakespeare Júliája.

– Budapesten dolgozom, de lehetőséget kapok időnként arra, hogy vendégként vidéki színházak előadásaiban is szerepelhessek. Így Egerben is színpadra vittük a Rómeó és Júliát, amelynek igazán nagy sikere volt. Sokat tanultam Júlia szerepéből, sőt, elmondhatom, álomszerep volt számomra – mesélte lelkesen lapunknak Vivianne.

[caption id="" align="alignleft" width="336"] Bánovits Vivianne Beküldött fotó
[/caption]

Fiatal kora ellenére a színésznő már két díjat is magáénak tudhat, az egyiket A galamb papné Ica szerepének, míg a másikat a Pillangó Zsuzsikájának köszönheti.

– Jelenleg is forgatok: Móricz Zsigmond Barbárok című novellájának átiratát vesszük fel, amelynek különlegessége, hogy Sinka István Fekete bojtár vallomásai című művével egészül ki – tájékoztatott Vivianne a legújabb munkájáról.

Mivel az ifjú színésznő igazán közlékeny és elbűvölő, felvetődik a kérdés, mennyire állt közel hozzá Zsuzsika és Júlia szerepe. A sejtett válasz beigazolódott: – Mindkettővel tudtam azonosulni, beleéltem magam a szerepekbe: átéreztem a személyiségüket, az érzéseiket – árulta el Vivianne. Lapunkkal azt is megosztotta, hogy partnerei közül Adorjáni Bálinttal, Mohai Tamással és Endrédi Gáborral (Rómeó) dolgozott legszívesebben.

A magánéletéről is szó esett, bár nem célzottan. A szituáció adta magát: Vivianne kedvese, Zentai Márk énekes ugyanis megjelent társalgásunk közben, ráadásul pont jó pillanatban, amikor a színésznőt kedvenc muzsikáiról faggattam. Öröm volt látni, hogy a két fiatal tehetség mennyire harmóniában él egymással. Az is kiderült, hogy mindkettejükre jellemző a szakmai alázat, a közvetlenség és a jó humorérzék. Vivianne Márk zenekarát, a Mōrköt nagyon kedveli, s a színésznő arra is utalt, hogy a zenei ízlésük megegyezik, s párja ajánlásával számos új bandát ismer és szeret meg. Filmek terén szintén egy húron pendülnek: gyakran néznek dokumentum- és művészfilmeket, Vivianne pedig odáig van a francia alkotásokért is.

Bár a művésznő még csak 25 éves, a legfoglalkoztatottabb magyar színésznők közé tartozik. Úgy fest, karrierje álmai útján halad tovább...

Névjegy
Bánovits Vivianne
Születés: Svédország, Skara Domk, 1990.
Kedvese: Zentai Márk, énekes
Iskolák: érettségi, Pesti Magyar Színiakadémia
Filmszerepei: Zsuzsika (Móricz Zsigmond: Pillangó), Ica (Móricz Zsigmond: A galamb papné)
Főbb színházi szerepek: Júlia (Rómeó és Júlia), A bagoly, Fogasház, Stílusgyakorlatok, Tom Sawyer és Huckleberry Finn kalandjai
Aktuális darabok: Félúton a fórum felé, Hétköznapi őrületek, Rozsda Lovag és a kísértet, Pöttyös Panni
Sorozatok: Hacktion, Bűnök és szerelmek, Munkaügyek, Fapad
Díjazott filmek: A galamb papné, Pillangó

Kedvencek:
zene: Mōrk, Jason Mraz, Maroon 5, James Blunt, Passenger;
film: VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, francia és norvég filmek, művészfilmek, dokumentumfilmek
színész: Tom Hanks, Brad Pitt;
szín: földszínek, kék, vörös, fehér, fekete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!