Közélet

2015.12.04. 14:20

Szépen halad a kétútközi Graefl-kastély felújítása

A Graefl-kastélyben is megünnepelték Advent első vasárnapját barátok, ismerősök körében.

SZ. E.

Fotó: Nemes Robert

Mint azt Szerencsés Györgyike, a kastély tulajdonosa lapunknak elmondta: a rendezvényen kizárólag barátok léptek fel dalokkal, versekkel, mint például Ozsgyáni Mihály színművész, a gyöngyösi Sound of Spirit énekegyüttes, Nagy Zoltánné Erzsike, a Poroszlói Idősek Otthona vezetője és Kiss Rita rádióriporter. Az ünnepi koszorú megáldása előtt, Szemenyei Péter plébános mondott beszédet.

A kétútközi főszakács, Árgyilán István finom szürkemarhapörköltet készített, sőt savanyúkáposzta és töltött lángos is volt a terítéken. Az ünnepséghez még süti-parti is kapcsolódott, több mint 30 féle benevezett édességet kellett kóstolnia a zsűrinek. A versenyt ebben az évben is Sziráki Márta nyerte, az ő Pavlova tortája bizonyult a legjobbnak.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Advent első vasárnapja Kétútközben. FOTÓ: NEMES RÓBERT
[/caption]

A Graefl-kastély renoválása szépen halad: már majdnem elkészült a homlokzati felújítás, s visszakerültek a százéves szecessziós homlokzati díszítőelemek. Remeczki Rita tájépítész megtervezte az egykori kinézetnek megfelelő kastélykertet, aminek a kialakítása jövő év elejére tehető. Tavasszal belső restaurálás kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!