Közélet

2016.01.16. 14:44

A téli szünetig kétezerhatszáz diák korcsolyázott

A 2012-es advent óta működik sikerrel a műjégpálya üzemeltetési konstrukció a városban – mondta el a Hírlap kérdésre Zentai László, a megyeszékhely önkormányzatának médiareferense.

S. S.

Fotó: Szoke_Peter

 A város azt a célt, hogy az egri fiatalok iskolai csoportokkal – a délelőtti órákban – igen kedvezményesen korcsolyázhassanak 3,6 millió forinttal támogatja.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fiatalok az érsekkerti jégen. Fotó: Szőke Zoltán
[/caption]

– Amennyiben egy diák egy egri iskolai csoporttal érkezik a létesítménybe, úgy csupán 250 forintot kell fizetnie az egyébként 650 forintos diákjegy helyett, a különbözetet az önkormányzati támogatás fedezi. A lehetőséggel az iskolai téli szünet kezdetéig 2600 diák élt. Ideti adataink még nincsenek – fogalmazott a médiareferens.

Somogyi Zoltán, a Négy Évszak Kft. képviseletében arról tájékoztatott, hogy az iskolások körében népszerűségnek örvend a március 6-ig nyitva tartó fedett sátor alatti korcsolyapálya. A közelben lévő intézményekből délelőtt, a távolabbiakból délután érkeznek csoportok. Az először meghirdetett jégpályák éjszakáján, január 23-án 21 és 24 óra között tartanak nyitva. Megtudtuk azt is, hogy a Gárdonyi téren felállított – már bezárt – kisebb pálya a 6-10 éves gyerekek körében volt igen kedvelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!