Közélet

2016.04.05. 12:42

Beépítetlen telkek fiatalok lakásaihoz

Beépítetlen telkekkel szeretné segíteni a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) támogatásából családi ház építését tervező helyi családokat a képviselő-testület – hangzott el a grémium legutóbbi ülésén.

M. A.

Az önkormányzat minden lehetőséggel szeretné segíteni a fiatalok helyben maradását, s az új lakóingatlanok építését. A polgármesteri hivatal szakemberei kimutatást készítettek azokról a beépítetlen területekről, amelyek családi házak vagy többlakásos társasházak építésére alkalmasak lehetnek. Ezeket kedvezményesen ajánlják azoknak, akik a CSOK lehetőségeit kihasználva szeretnének új lakás építésébe fogni. A lehetőséggel építési vállalkozók és helybeli családok egyaránt élhetnek. Az erről szóló előterjesztést a képviselő-testület elfogadta, így megkezdődhet a telkek értékesítése.

Az idei városnapon posztumusz Pro Civitate elismerésben részesíti az önkormányzat a város legendás polgármesterét, dr. Puky Árpádot, aki az 1917-es nagy tűzvész utáni helyreállítás során szerzett maradandó érdemeket, s nevéhez köthető a mátrai turizmus elindítása is. A díszpolgári címmel is együtt járó elismerést dr. Faragó Tibor háziorvos, sportorvos és az idén tízéves Gyöngyös Város Barátainak Köre képviselője veheti át.

A képviselők elfogadták a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ javaslatát a szociális és gyermekjóléti szolgáltatások díjának módosítására. Az ellátások többsége idén minimális mértékben, az 1,6 százalékos várható infláció mértékével drágul.

A testület médiatámogatásokról is döntött. A közösségi Maxi Rádiót 2 millió, a Diórádiót 1,5 millió, míg a Heves Megyei Hírlapot ötszázezer forinttal támogatja az önkormányzat. Az összesen négymillió forint kevesebb, mint a fele a tavaly hasonló célra fordított összegnek.

A testület elfogadta a sportegyesületek terembér-támogatásáról szóló előterjesztéseket. A juttatásban utánpótlás egyesületek, illetve TAO-támogatásban részesülő egyesületek részesülnek. Erre a célra összesen csaknem 23 millió fordít az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!