Kék hírek, bulvár

2016.05.05. 15:22

Tavaly végiglopta a várost, rablásért már elítélték

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség többszörösen minősített lopás vétségével, illetve bűntettével vádolja Sz. Istvánt.

Sz. Z.

Börtönbüntetést indítványoz a vádhatóság az ellen a 23 éves fiatal ellen, aki tavaly végiglopta a várost – közölte kérésünkre a Hírlappal dr. Konkoly Thege László, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője.
A vádirat szerint a büntetett előéletű ifjú az elmúlt év februárjában a verőszalai borházból tucatnyi palack bormintát vitt el. Áprilisban egy Könyök utcai lakásba a nyitott ablakon át ment be, s onnan elemelte a tulajdonos bankkártyáját, amivel kis idő múlva a bankautomatából 150 ezer forintot vett fel. Nyáron a sírhelyek között barangolt.

A Kisasszony temetőben egy nő rövid időre őrizetlenül hagyott táskáját vette magához, s 117 ezer forint kárt okozott az illetőnek. Pár nappal később hasonló módon cselekedett egy másik temetőben, s utána 200 ezer forintos hasznot könyvelhetett el. Az egyik augusztusi éjjelen a megyeszékhelyen egy belvárosi fagylaltozóba tört be, onnan fagyi alapanyagokat, s egy Hi-Fi berendezést zsákmányolt.

Ősszel sem tétlenkedett. Szeptemberben a Hatvani temetővel szomszédos családi ház udvarára is bemerészkedett, letépte a lakás ablakáról a szúnyoghálót, majd behatolt az épületbe, ahonnan készpénzt, ólomkristály poharakat tulajdonított el. Egy Béke úti ház padlására a feljárónál felejtett létrán mászott fel, beszakította a mennyezetet, így jutott be a lakásba, s onnan ruhákat, ékszereket, sportcipőket vitt magával, meg egy kézikocsit, amit hamarosan eladott hat darab ezresért.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség többszörösen minősített lopás vétségével, illetve bűntettével vádolja Sz. Istvánt. Azt indítványozza, hogy a bíróság letöltendő börtönnel sújtsa a vádlottat, s rendelje el a korábbi büntetéséből engedett feltételes szabadsága idejének fegyintézetben való letöltését is, s mondja ki, hogy a terhelt ebből már nem bocsátható újra feltételes szabadságra. Kéri az ügyészség azt is, hogy a bíróság negyedmillió forint értékben rendeljen el a terhelttel szemben vagyonelkobzást, kötelezze őt a sértetteknek okozott kár megtérítésére, valamint százezer forintot meghaladó bűnügyi költség viselésére.

A fiatal – akit időközben rablásért fegyházbüntetésre ítéltek – előzetes letartóztatásban várja a döntést, amit első fokon az Egri Járásbíróság hoz majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!