Mikola verseny

2024.05.08. 15:31

Szegedi és paksi győztesek a gyöngyösi Mikola versenyen

Elek János, illetve Szöllősi Dániel lettek az ország legjobb kilencedikes fizikuspalántái a kategóriájukban. A Mikola verseny győztesei tévével, illetve tablettel gazdagodtak.

Szabó István

Mérési gyakorlat a Berze Nagy János Gimnáziumban

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Kedden az eredményhirdetéssel véget ért a 43. Mikola Sándor Országos Középiskolai Tehetségkutató Fizikaverseny három napos döntője a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnáziumban. Portálunkon már beszámoltunk arról, hogy hazánk legtehetségesebb kilencedikes fizikusjelöltjei között hagyományosan a mátraaljai gimnáziumban dől el, ki a legjobb az országban. A finálé 50 résztvevője idén is iskolai, majd megyei fordulók után jutott a döntőbe. Köztük ez alkalommal is 45 gimnazista és 5 technikumi tanulóból állt a mezőny. Az eltérő típusú tanintézményekbe járók külön kategóriában szerepelve írásbeli, majd mérési feladatokat oldottak meg.

Csordás Ágnes, a gyöngyösi gimnázium tanára, a döntő egyik főszervezője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a végső sorrendet a dr. Szász Krisztián elnökből, továbbá Pántyáné Kuzder Mária, Baranyai Klára és Kis Tamás tagokból álló zsűri hirdette ki.

A gimnazisták mezőnyében
 1. Elek János - Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
2. Vödrös Dániel - Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
3. Sánta Gergely - Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Felajánlások révén a győztes egy Full HD TV tulajdonosa lett, a 2. és 3. helyezett ajándékutalvánnyal gazdagodott.

A technikumi tanulók mezőnyében
 1. Szöllősi Dániel - Energetikai Technikum és Kollégium, Paks
2. Tamtom Péter Marcell - Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium
3. Arany Zoltán - Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

Szintén felajánlás révén az első helyezett jutalma egy tablet volt, a dobogó alsóbb fokain végzettek ajándékutalvány vehettek át.

Csordás Ágnes érdekességként elmondta, hogy a legjobb Heves vármegyei versenyzőnek Békési Máté, az Egri Dobó István Gimnázium 9. osztályos tanulója bizonyult, aki a 26. helyen végzett. A legjobb lány versenyző éppen csak lecsúszott a dobogóról, Elekes Panni, a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium tanulója a 4. helyet szerezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában