Sport

2016.05.11. 10:02

GYAK: idényközi edzőtábor az NB III-ért

Már csupán karnyújtásnyi a távolság a Gyöngyösi AK csapatának tagjai és a megyei I. osztályú bajnoki cím között. Vagyis egy év után újra visszatérhet az NB III-ba a mátraaljai egylet. A szándék megvan hozzá.

Bódi Csaba

<extra>– Négy fordulóval a zárás előtt, 11 pontos előny birtokában aligha kérdéses a bajnok kiléte. Elhiszik már, hogy innen nem lehet elcsúszni?

– Mivel még nincs meg az aranyérem, egyelőre csak bízunk abban, hogy megnyerjük a bajnokságot és sikerrel vesszük az osztályozót – válaszolta dr. Csomós Tamás, a GYAK szakosztályvezetője. – Utóbbi kapcsán még akadnak nyitott kérdések, sok minden előfordulhat, ezzel együtt arra úgy készülünk, hogy a ráadásban is olyan teljesítményt nyújtson a csapat, ami NB III-as tagságot jelenthet.

– A rajt pillanatában, sőt az őszi idény végén is azt hallhattuk a GYAK részéről, két-három éves időszakban gondolkodnak, nem feltétlenül muszáj egyből visszakerülni a Nemzeti Bajnokságba. Azóta viszont napvilágot látott az MLSZ 30 milliós ígérete...

– Az anyagi háttér megteremtéséhez, a működési feltételek biztosításához jelentős segítséget nyújt a Magyar Labdarúgó Szövetség, ami sok mindent teljesen más megvilágításba helyez. Ezzel összhangban a szélesebb alapok megteremtése érdekében folyamatosan keressük a további támogatókat, miközben legfőbb támaszunknak az önkormányzatot tekinthetjük. A finanszírozáson túl rendkívül fontos a szakmai munka magasabb szintre emelése, ám szerencsére ezen a területen is jól állunk, mert az utánpótlás csapatoknál dolgozó valamennyi edzőnk rendelkezik a szükséges képesítéssel. Ezzel együtt is akadtak korosztályok, amelyek szinte eltűnnek, ugyanakkor például, ha csak a legkisebbeket nézzük, a 2008-2009-2010-es születésűknél majd’ harminc gyerekkel foglalkozunk.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A 19 éves Kluk Tamás (2) már bejátszotta magát a felnőttcsapatba Fotó: Belkovics Krisztián
[/caption]

– Miközben a felnőtteknél is akad jó néhány fiatal...

– Igen, így van. Kluk Tamás, Szerencsés-Fekete Gergő és Holtner Attila jó példa lehet az ifjabbak előtt.

– Az NB III azonban fél profi osztály, ott más is kell!

– Tisztában vagyunk ezzel, ennek érdekében négy-öt játékossal már felvettük a kapcsolatot az erősítés érdekében.

– Mi több, edzőtáborba és készülnek, noha javában tart az idény. Ez azért újdonság!

– Azért tesszük, mert szeretnénk, ha a csapat minél jobb állapotba kerülne, és már most hangolna az osztályozón túl az NB III-as szintre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!