Kék hírek, bulvár

2016.06.03. 07:03

Toronyfutás tűzoltó módra

Lépcsőfutó versenyt rendezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nemrégiben Pécsen Misina Tűzoltó Toronyfutó Verseny címmel.

HEOL

Harminc fokos hőség, továbbá 438 lépcsőfok és 75 méteres magasság várta a lánglovagokat a Misina-tetőn, ahol a különleges megmérettetésnek csaknem ötven egyéni, és hat páros indulója volt.
Két egri tűzoltó is nekivágott a toronyfutásnak, amely olyan jól sikerült, hogy be is zsebelték a harmadik helynek járó díjat – tájékoztatta a lapunkat Antal Erika tűzoltó százados, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Megtudtuk azt is, hogy a tűzoltók teljes menetfelszerelésben (bevetési ruha, csizma, védősisak, kesztyű, acélpalack) teljesítették a versenyt. Ahogy az indulók többsége elmondta, a TV-torony az egyik legnehezebb helyszín a lépcsőfutó versenyek sorában. A lépcsők közötti pihenő szakaszok ugyanis ritmusváltásra kényszerítik a versenyzőket, ami sok erőt kivesz belőlük.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Bleszity Milán (balra) is részt vett a toronyfutásban Fotó: HMKVI
[/caption]

Az egri tűzoltóság állományában lévő Galuska Balázs c. tű. törzsőrmester és Bleszity Milán tű. őrmester is megmérette magát a versengésen, az ő kettősük 4 perc 34 másodperccel az I. korcsoport férfi páros kategóriájában harmadik helyezést ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!