Kultúra

2016.10.14. 10:30

A fővárosban mutatkoztak be az egri egyetemisták

Megnyitotta kapuit az „Entrée” elnevezésű kiállítás a fővárosi Várkert Bazárban kedden.

M. A.

A kiállítást – amely ízelítőt ad a hazai művészeti egyetemeken frissen végzett hallgatói munkákból – idén a tizenhatodik Art Moments Kortárs Képzőművészeti Fesztivál részeként valósult meg. A tárlaton ebben az évben a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara, az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézete és a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara mutatkozott be a közönség előtt.

A tárlaton részt vett az egri intézet festészet szakirányú hallgatói közül Kis-Prumik Zoltán és Török Zsolt. Czine Attila és Németh Emőke Gabriella grafikáit, Lipkovics Péter, Sülyi Diána és Egervári Júlia pedig plasztikáit sorakoztatta fel az érdeklődők előtt. Bemutatkozott továbbá Kovács Emese Réka, Rudics Mónika és Vigh Zsófia elektronikus ábrázolás szakos hallgató, továbbá Juhász Éva, Király Gergő, valamint Svidró László Balázs tervezőgrafikus hallgató is. A kiállítást Erdélyi Szabolcs, a Hybridart igazgatója, Gyutai Csaba, a Várkert igazgatója és Ugron Zsolna, a Várkert háziasszonya nyitottam meg. Az alkotásokat az érdeklődők október 24-ig tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!