Kultúra

2016.12.03. 15:46

Lépcsőn megsértődni könnyebb

Haumann Péter: becsábítom a magam igazába a történetet.

J. H.

 – Ha nem bocsátok meg, akkor az még mindig egy érzelmi szál – egyebek mellett ezzel a gondolattal reflektált a Kultúrszalon egyik vendége, Haumann Péter Szarka János kérdésére, hogy fontos-e megbocsátani. A Nemzet Színésze, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész történeteibe is rendkívül érzékletesen avatta be közönségét, akik ezúttal is szép számmal gyűltek össze az Agria Park vásárterében.
– Amíg készül az ember, addig átkozottul magányos – jegyezte meg a színész mesterségről, de azért hozzátette: a darab színpadra állítása abszolút a csapatmunka eredménye. Beavatta közönségét a színészben munkálkodó állandó belső kontroll munkálkodásába is. Haumann Péter filozófiája szerint az előadóművésznek követnie kell a gondolat, szándék és cselekvés folyamatát, mert ha nem esik át rajta, akkor hamis lesz. A színész azt is prezentálta, mennyivel könnyebb megsértődni egy lépcsőn – ahogy ezt annak idején bemutatták neki. Elárulta, hogy nem igazán szeret rendezni, inkább „becsábítja a maga igazába a történetet”.

Az est másik vendége a Four Bones harsonakvártett volt, akiknek fontos célkitűzése, hogy alázattal bemutassák közönségüknek zenéjük csodáját. [caption id="" align="alignleft" width="650"] Haumann Péterrel, Magyar Péterrel és Gyetvai Péterrel Szarka János beszélgetett Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!