Közélet

2016.12.05. 16:40

Véradás élő adásban

Idén is élő adásban adhattak vért az önkéntes segíteni vágyók a városi televízió közreműködésével megrendezett hagyományos adventi véradáson.

M. A.

Az idei esemény különlegességét az is adta, hogy a szervezők hétfőn már a felújított stúdióban várták a vendégeket, akik kulisszák mögé is betekinthettek. A szervezők a rendezvénnyel arra hívták fel a figyelmet, hogy a véradás fontosságáról az ünnepek alatt sem szabad megfeledkezni.

A önkéntes véradást a hagyományokhoz mérten idén is a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete, a Területi Vérellátó dolgozói és a városi média tagjai szervezték.

A szakemberek kifejtették azt is, hogy sajnálatos módon a tapasztalatok azt bizonyítják, ebben az időszakban jelentősen csökken az önkéntesek száma, ugyanis az ünnepekre való készülődés közben az emberek hajlamosak megfeledkezni a véradás jelentős szerepéről, fontosságáról. A szervezők hétfő délután 3 órától várták az önkénteseket a véradásra, amely este 8 óráig tart. Az ünnepi hangulat fokozása érdekében az élő műsort telefonos játékkal, adventi, karácsonyi témákkal és színes beszélgetésekkel is társították.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Antal Anett, a Média Eger Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak korábban úgy nyilatkozott: a segíteni vágyók idén már egy teljesen megújult épületbe léphetnek be a Törvényház utca 15. szám alá, hiszen szerkesztőségük 100 négyzetméterrel bővült, így már színvonalasabb körülmények között, megújult környezetben tudták fogadni a vendégeket.

A véradók természetesen idén sem távoztak üres kézzel, hiszen minden önkéntes ajándékban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!