Közélet

2016.12.09. 15:42

Van már programod hétvégén?

Janicsák Veca koncert Egerben, Böjti Ételek Fesztiválja Andornaktályán, Hatvanban karácsonyi kézműves foglakozás várja az érdeklődőket.

HEOL

Péntek

EGERBEN 16.30-tól francia társalgási klubba várják azokat, akiket érdekel a francia nyelv, kultúra. A foglalkozásokat a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban tartják.

GYÖNGYÖSÖN 18 órától a DanceLand Táncstúdió A diótörő című mesebalett előadását tekinthetik meg az érdeklődők a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban.

Szombat

EGERBEN 19 órától a Jazzymotions formáció My Way című színdarabjában tizennégy színvonalas, fülbemászó dalt ismerhet meg a közönség a Brancs Kávé- és Borkertben.

GYÖNGYÖSÖN 17 órától az Attitude Táncműhely A diótörő – Életképek című két felvonásos táncgálát tartják a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban.


HATVANBAN 10 órától Adventi készülődés lesz a Széchenyi Zsigmond Könyvtár szervezésében: kézműves foglalkozásra várják a nagycsoportos és alsó tagozatos gyermekeket. A négyalkalmas programsorozat harmadik alkalmát tartják meg, a gyermekek mézeskalácsot süthetnek. A foglalkozásra előzetes regisztráció szükséges a [email protected] vagy a +36 37 540 124 elérhetőségeken.
 
HATVANBAN 10 órától Egészség és harmónia nap lesz az ünnep jegyében a Grassalkovich Művelődési Házban. A program jógával és meditációval kezdik Javorek Margit Vaisnava jógamester vezetésével, aki őseink hagyatékába, ünnepi szokásaikba is beavatja az érdeklődőket. Lénárt Gitta a Nyersétel Akadémia alapítója 14 órától tart előadást az élő ételekről. 16 órakor Autizmus – tények, tévhitek, felismerés és a diagnosztika folyamata címmel Mecsei Veronika az Autista Segítő Központ Általános Iskola igazgatója előadását hallhatják a résztvevők. A nap fénypontjaként 18 órakor Cseke Szabolcs zenepedagógus hangfürdője, magyar mantrái a zene gyógyító erejének világába kalauzolják el a résztvevőket.
 
HATVANBAN 17 órakor Janicsák Veca a 2010-es X-faktor legjobb női énekesének koncertje lesz a Kossuth téri színpadon.


Vasárnap

ANDORNAKTÁLYÁN Böjti Ételek Fesztiválja lesz a polgármesteri hivatal előtti téren.

EGERBEN 19 órától Várakozás címmel a Minaret kamarazenekar adventi koncertje lesz a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A rendezvényen közreműködik az Érseki Fiúkórus, Rácz Kati jazz díva és Berkes János operaénekes.

EGERBEN Magyarok Vásárát tartanak az Érsekkertben.

FELSŐTÁRKÁNYBAN Bolhapiac lesz a tónál.

GYÖNGYÖSÖN 17 órától meggyújtják a harmadik adventi gyertyát is a Fő téren. Közreműködik a Cantus Corvinus Vegyeskar és a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium Muzsikus Céh Vegyeskara, imát mond Juhász Ferenc kanonok-plébános.

HATVANBAN 17 órakor a Polifónia Vegyeskar és a Semmelweis Kamarazenekar ünnepi hangversenye várja az érdeklődőket a Grassalkovich Kastély dísztermében. A hangverseny után  18 órakor Fatalin Helga evangélikus lelkész meggyújtja a város adventi koszorújának harmadik gyertyáját a főtéren.
 
HATVANBAN 18 órakor karácsonyi kézműves kiállítás nyílik meg a Grassalkovich Művelődési Házban. A tárlaton kerámia dísztárgyakat, lakásdekorációkat, gyöngyékszereket, üvegékszereket, textildekorációkat tekinthetnek meg a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!