Kultúra

2016.12.17. 13:48

Advent akusztik: karácsonyi köntöst öltöttek a fiatalok

Akusztikus koncertet szerveztünk az Új Nemzedék Közösségi Terébe. Az est adventi hangolódás lehet a fiatalok számára.

J. H.

Fotó: Daniel Beran

Két ifjú tehetség vállalta el, hogy egy kicsit elvarázsolja közönségét játékával – ezzel kiragadva őket a szürke hétköznapokból – mesélte Domán Vivien, ifjúságsegítő. Felújított kiállítóterükbe is várják az ifjú művészek jelentkezését akár fotóval, képzőművészeti alkotásokkal. Virág Esztertől, a Közösségi Tér vezetőjétől azt kérdeztük, milyen lehetőségeket tudnak biztosítani a tehetséges fiataloknak.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Hodos Dóra és Rabóczki Fanni második közös fellépésükön Fotó: Berán Dániel
[/caption]

– Várjuk őket: lehetnek zenészek, költők, amiben tehetségesnek érzik magukat – mi lehetőséget biztosítunk arra, hogy bemutatkozhassanak. A kedd este fellépő lányokat, Hodos Dórát és Rabóczki Fannit már ismertük és mi kerestük meg őket a fellépés lehetőségével, amit örömmel elvállalták – válaszolta. A Közösségi Térben a következő időszakban a már szokásosnak mondható programjaikkal készülnek: a social gaming-el, januárban pedig lesz Trivia kvíz estjük.

– Az Ifi Ponttal együttműködve is több közös programot szervezünk a következő évre, például a pályaorientációs hetet. Jelenleg fut az „Együtt advent” projektünk, ami a héten zárul – részletezte Eszter.
Az Új Nemzedék egri irodája is szervezett adománygyűjtést a helyi állatmenhelynek. Az összegyűjtött adományokat szombaton adják át, pár önkéntessel kint is maradnak segíteni az ott dolgozóknak.

– A hozzánk betérő fiatalok elsősorban a továbbtanulásról, a diákállásokról érdeklődnek, a gyakorlati helyekről, illetve az iskolai közösségi szolgálatról. Mi is foglalkozunk önkéntességgel, önkéntes közvetítéssel, tanácsadással több területről – osztotta meg velünk Eszter. Hozzátette: kérdések nélkül is bátran betérhetnek hozzájuk tanulni, játszani és nem csak a fiatalok, a közösségi tér ugyanis baba-mama kuckóval is ellátott. Az ifjúságsegítők akár a lecke megírásában, korrepetálásban is tudnak segíteni, valamint érzékenyítő tréningeket is szerveznek az Esélyek Házával együttműködve.
Rabóczki Fanni és Hodos Dóra elárulta: a „gombavatójuk” előtt kezdtek el együtt zenélni, a keddi a második közös fellépésük volt. Örültek a felkérésnek és annak is, hogy bemutatkozójuk jól sikerült.

– Számomra a hangulatától lesz ünnepi egy dal – tette hozzá Dóra. Koncertjük valóban varázslatos hangulatot teremtett a közösségi térben, ahol a koncert után játékra, beszélgetésre, falatozásra várták a fiatalokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!