Közélet

2017.01.17. 08:00

A Föld üzen: tegyünk a bolygónkért

Bezárt az Agria Park galériájában szombaton a Föld üzenete című kiállítás.

V. M.

A tárlaton a szervezők nyomatékosan felhívták a figyelmet a környezet védelmének fontosságára, arra, hogy „a Földet nem szüleinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön”.

– Nagyon fontos, hogy a művészek e témában is szóljanak az emberekhez, alkotásaikkal még erőteljesebben szemléltetve a környezettudatosság szükségességét. Nem feledkezhetünk meg arról, hogy a Föld az otthonunk, részei vagyunk, s a bolygónk a részünk – mondta el Teleki Klári művészetpártoló¸ főszervező.

Tizenhat alkotó munkáin láthatták a látogatók, milyen jelei vannak annak, hogy a Föld rossz állapotban van. Rendkívül fontos lenne, hogy tegyünk a bolygóért. Csaknem hétszázan tekintették meg a kiállítást, s 444 közönségszavazat érkezett. Nagyon szoros megméretés után a 3. helyet Ducsai Zoltán, a 2. helyet D. Szűcs Rita egri képzőművészek érték el, az első helyezés Gál Éva egri képzőművészt illette meg.

Teleki Klári lapunknak elmondta: minden művész nyertes volt, mert kiemelkedő munkákat bemutatva példaértékű összefogást tanúsítottak a témában.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Mindenki üzenhetett egy kartonlapon rajzával a Földnek
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!