Kultúra

2017.01.21. 07:22

Premier: Legyetek jók, ha tudtok

Bemutatóval ünnepelte a magyar kultúra napját a Gárdonyi Géza Színház: pénteken vitték színre ugyanis Luigi Magni és Bernardino Zapponi világhírű fi lmje alapján készült, „Legyetek jók, ha tudtok” című előadást, Moravetz Levente rendezésében.

V. M.

Sokan voltak kíváncsiak a Luigi Magni és Bernardino Zapponi filmje alapján színpadra vitt műre. A premier előtt többek között közismert egriek is várták, hogy a függöny felgördüljön.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Nagy Barbara és Török Tamás Fotó: Gál Gábor
[/caption]

Az 1500-as évek Rómájában játszódik a történet, Fülöp atya árva gyerekeket nevel egy régi templomban. Koldulással teremt elő nekik ételt és ruhát, segíti, támogatja őket. Mindez felbosszantja a sátánt, és elindul a jó és a rossz küzdelme. Az alkotás központi szereplője Cirifischio, a római utcagyerek. A sátán a maga oldalára állítaná a fiút, akinek egyetlen esélye a helyes úton maradásra Fülöp atya szeretete.

A színmű díszletét Bényei Miklós, a jelmezeket Molnár Gabriella tervezte. Fülöp atyát Rácz János, Cirifischiót Török Tamás, fiatalkori énjét Godó János és László Bence váltásban, Leonettát Nagy Barbara, fiatal énjét Magyar Jázmin Őzike, Ignác atyát Reiter Zoltán, az urat Kelemen Csaba alakítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!