Közélet

2017.02.09. 15:30

Egyszerűen bonyolult tárlat

Egyetemista festők és grafikusok kiállítás nyílt meg kedden Egerben a Vitkovicsban.

M. A.

Még csak a héten kezdődött el az aktuális felsőoktatási félév, azonban a megyeszékhelyi Vitkovics Alkotóház és Művésztelep kedden ismét megtelt élettel, hiszen „15+14” címmel megnyílt az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet másodéves festő és grafikus szakirányú hallgatóinak kiállítása.

Bandis Barbarától, az egyetem egyik hallgatójától, és kiállítójától megtudtuk, idén nyáron a másodéves festők és grafikusok Tiszafüreden voltak nyári, hagyományos művésztelepükön, ahol a Micro-macro illetve Egyszerűen bonyolult elnevezésű témákra készítettek festményeket, a grafikusok pedig különböző objekteket. Ezeknek az elkészült alkotásoknak egy része látható a kiállításon, a tárlat azonban kiegészült még az előző félév folyamán készült munkákkal is.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A kiállításon az érdeklődők számos színes festményt is megtekinthettek FOTÓ: Korsós Viktor
[/caption]

Míg a grafikusok a táborban készült objektekhez kapcsolódó munkákat állítottak ki, a festők saját témákon dolgoztak. A fiatalok – akiknek a felkészítő tanáraik Kótai Tamás és F. Balogh Erzsébet voltak – tárlatát Rác Csenge nyitotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!