Közélet

2017.02.24. 15:18

Nyáron köszönthetik az egymilliomodik látogatót

A Tisza-tavi Ökocentrumban márciustól egy új térhatású természetfilmet is vetítenek.

SZ. E.

Fotó: Daniel Beran

Újdonságokkal, érdekes, változatos programokkal készül a vendégek fogadására 2017-ben is a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, amely idén már az 5. születésnapját és az egy milliomodik látogatóját is ünnepelheti.

Kiss János ügyvezető igazgató elmondta: az év eleji karbantartási technikai szünet után a létesítmény ismét az avatás körüli időszak új állapotát idézve fogadja a látogatókat. Az év január 21-én az Év halának választott harcsa bemutatásával kezdődött, s onnantól szünnap nélkül, az év minden napján fogadják a látogatókat a turisztikai központban.

Mint megtudtuk: az újdonságok közé tartozik, hogy a főépület földszintjén található 3D moziban új térhatású természetfilm kápráztatja majd el a Tisza-tó természeti értékei iránt érdeklődőket. A pályázati támogatás igénybevétele nélkül, önerőből elkészített, új, 12 perces „Négy évszak a Tisza-tónál” címet viselő, víz alatti és drón felvételekkel színesített 3D film összeállításának koncepciója az volt, hogy bemutassák, a Tisza-tó mind a négy évszakban kiváló szabadidő eltöltési lehetőséget jelent az ide látogatóknak.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Szünnap nélkül, az év minden napján fogadják a látogatókat a turisztikai központban Fotó: Berán Dániel
[/caption]

– Ebben az évben az egymilliomodik látogató fogadására készülünk. A rekordot 2015-ben sikerült elérni 210 ezer 640-es vendégszámmal, tavaly ennél kicsit kevesebben 209 ezer 285-en látogattak el hozzánk. Most, számításaink szerint, június második felében vagy július első felében vált majd belépőjegyet a Tisza-tavi Ökocentrum fennállásának egymilliomodik látogatója – avatott be Kiss János, aki kiemelte: ez a szám azt jelenti, hogy Poroszló teljes lakosságának több mint 333-szorosa fordult már meg a létesítményben az eddig eltelt lassan 5 év alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!