Kultúra

2017.02.26. 20:00

Anna Karenina a Gárdonyiban

A klasszikus táncjáték péntek óta látható az egri színházban.

V. M.

A Gárdonyi Géza Színházban pénteken este azért gyűltek össze a megyeszékhely polgárai, hogy megtekintsék a Lev Nyikolajevics Tolsztoj realista regénye alapján színpadra vitt Anna Karenina című romantikus táncjáték ősbemutatóját. A színdarab a GG Tánc Eger és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója, amelyben közreműködik a Miskolci Nemzeti Színház és a Miskolci Balett.



A varázslatos Anna Karenina a társaság megbecsült tagja. Mindene megvan, magas rangú férje, gyermeke, s tiszteletnek örvend. Amikor azonban bátyja kérésére Moszkvába utazik, összetalálkozik a fényes karrier előtt álló, fess katonatiszttel, Vronszkijjal. Ettől a pillanattól fogva élete már sohasem lesz olyan, mint amilyen azelőtt volt...
Az előadást a Harangozó-díjas Velekei László rendezte, a díszletet Bozóki Mara, a jelmezt Juhász Katalin készítette, a zenét Ludovico Einaudi szerezte. Anna Kareninát Kelemen Dorottya, Vronszkij grófot Emődi Attila, Karenint Topolánszky Tamás, Kittyt Szeles Viktória, Levint Schlégl András, Vronszkaja grófnét Tóth Karolina, Szerjózsát Barta Csongor alakítja.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A színdarab a GG Tánc Eger és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója Fotó: Gál Gábor
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!