Sport

2017.03.02. 18:27

Műteni kell az átlövő vállát

A CYEB Budakalász elleni idegenbeli mérkőzésen (25–24) szenvedett súlyosnak tűnő vállsérülést Lele Ákos.

S. K.

A B. Braun Gyöngyös NB I-es férfi kézilabda csapatának balátlövője a hajrában hosszas ápolás után került a játéktéren kívülre, majd rögzítő kötésben hagyta el az Omszk Parkot.

– Nem festett túl jól a sérülést követően. Mit lehet tudni az állapotáról?

– Úgy tűnik, elkerülhetetlen a műtéti beavatkozás – válaszolt csalódottsággal a hangjában Lele Ákos. – Kifordult a jobb vállam, aminek következtében egy porcdarab is levált, s teljesen bevérzett a sérült testrész. Kezelésekre járok, ahogy felszívódik a felgyülemlett vér, rögtön kés alá is fekszem. Bízom benne, hogy erre már a jövő hét sor kerülhet.

– Hogyan emlékszik vissza a történtekre?


– Passzívot mutatott a játékvezető, én pedig próbáltam kiharcolni egy szabálytalanságot. Sikerült előnyt szereznem, majd betörtem a védők között, amikor Alekszandr Szemikov a földre vitt. Igyekeztem tompítani az esést, s rendkívül szerencsétlenül értem földet, a hazai védő pedig rám esett. Nyilván szó nincs szándékos sérülés okozásról, ez egy nagyon peches szituáció volt.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Lele Ákos Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

– Mennyi kihagyással járhat a sérülése?

– Szakvélemények szerint a műtét után várhatóan 2–3 hónap a teljes rehabilitáció, így ebben az idényben már biztosan nem léphetek pályára. Valamikor május végén leszek ismét játékra kész, de akkor már véget ér a pontvadászat. Következik a nyári szünet, ahol szintén rápihenhetek még egy kis időt. A 2017/18-as idényre szeretnénk ismét százszázalékos lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!