Közélet

2017.03.21. 18:30

Előadásokkal és játékokkal ünnepelnek

Izgalmas programok szombaton az Erdőtelki Arborétumban, ahol a a víz világnapját ünneplik.

heol

A víz világnapja mellett az arborétumban a vizes élőhelyeket is ünneplik. A gyermekfoglalkoztatókon az édesvizek gerinctelen állataival ismerkedhetnek majd meg a látogatók. Ezen a programon nemcsak bemutatják a vízi gyűjtési technikákat, hanem a vendégek ki is próbálhatják azt. A folyamat következő állomásaként az így gyűjtött állatokat mikroszkóp alatt meg is vizsgálhatják, elhelyezhetik a táplálékláncban, ekképp játékosan ismerkedhetnek az állatokkal, vízi életközösségekkel. A nagyobbak ez idő alatt BISEL-tábla segítségével ismerkedhetnek a vízminősítés egyik formájával.



Lesz ezeken felül alkotóműhely, játszóház, arcfestés, vizes játékok, s jó néhány előadás, melyeken az édesvízi táplálékláncokról, a kertekben lakó vízparti fákról és cserjékről, lágyszárúakról is szó esik. A szombati rendezvényen lesz előadás kint az arborétum növényei között, vízparti területen is. Az arborétum március 25-én 9–17 óra között várja látogatóit, a programok 10–16 között érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!