Sport

2017.03.23. 13:41

EVSI: hatodszor az év sportiskolája

Az 500 fő alatti egyesületi sportiskolák versenyében győztek a megyeszékhelyiek.

B. Cs.

A 2016-os évben nyújtott eredményesség alapján az Egri Városi Sportiskola (EVSI) hatodik alkalommal érdemelte ki a Magyarország Legjobb Sportiskolája kitüntető címet. Az 500 fő alatti egyesületi sportiskolák kategóriájában első helyen végzett intézmény igazgatójaként Kovács Géza, és Martonné Adler Ildikó alpolgármester vette át a díjat a 8. SIOSZ Gálán.
A Sportiskolák Országos Szövetsége a Magyar Sport Házában csütörtökön bonyolította le rendezvényt, amelyen ünnepélyes keretek között jutalmazták a legeredményesebb sportiskolás sportolókat is. Egri versenyzőként Berecz Lionel ökölvívó (edzője: Dorkó Péter), Szeles Bálint atléta (Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium; edzői: Petrovai József és Fejes Péter), valamint Kurtán Adél kötélugró (Gárdonyi gimn., edzője: Apostol-Kovács Judit) részesült elismerésben.



A Magyarország Legjobb Sportiskolája kitüntető címre négy kategóriában 23 intézmény pályázott. A  Legjobb Sportiskolás sportági sportolója címre 31 sportolót javasoltak. A résztvevőket Kovács Géza, a SIOSZ elnöke, Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) helyettes államtitkára, és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetsége (MDSZ) elnöke köszöntötte.

A díjazottak listája megtekinthető itt.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Az ökölvívó Berecz Lionel is elismerésben részesült Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!