Kék hírek, bulvár

2017.03.31. 08:30

Ugyanattól két biciklit is lopott

Javítóintézeti nevelés és vagyonelkobzás is várhat arra a nagyfügedi, az idén már 19 esztendős fiúra, aki bűncselekmények sorát követte el 2015-ben és a múlt év első felében.

HEOL

ginkább kerékpár eltulajdonításával okozott sok-sok bosszúságot. A történtekről dr. Konkoly Thege László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta érdeklődésünkre lapunkat.

– A vádirat szerint a Nagyfügeden lakó, akkor még 17 éves vádlott 2015 májusában határozta el, hogy kerékpárok ellopásával tesz szert rendszeres jövedelemre – közölte a sajtószóvivő. – Az egyik késő tavaszi éjszakán bemászott egy Bocskai úti ingatlanra, ahonnan a garázsból elvitt egy női kerékpárt, a tulajdonosának másikat kellett venni. A véletlen úgy hozta, hogy a vádlott később, szeptember 16-án reggel azt is ellopta a nagyfügedi óvoda elől.

Ez előtt még hét biciklit lovasított meg – majd adott el jóval áron alul – a fiatalember. Augusztus végén az egyik Táncsics úti ház udvaráról egy pótkerekes gyermekbiciklit zsákmányolt a fiatalkorú, aki azután szeptember 5-én, valamint 11-én egy helyi italbolt mellől, szeptember 6-án, 8-án, majd 12-én egy-egy lakóépület elől vitt el lezáratlan kerékpárokat az utcáról.

– A fiatalkorú vádlott 2016-ban is folytatta a vagyon elleni bűntények elkövetését – sorolta a szakember. – Először az ablakot benyomva hatolt be egy Rákóczi úti házba, ahonnan egy Playstation2 egységet vitt el a hozzá tartozó memóriakártyával és joystickkal együtt, összesen 20 ezer forint értékben. A játékfelszerelést egy ötszázasért adta el.

Tavaly április 27-én egy nála fiatalabb barátjával Egerben a buszpályaudvaron elvették egy kiskorú 40 ezer forintos mobiltelefonját, s csak akkor adták neki vissza, amikor fizetett nekik száz forintot.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség az elsőrendű fk. M. Ferencet öt rendbeli, többszörösen minősített lopás vétségével, folytatólagosan, kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, a másodrendű fk. B. Péterrel megvalósított zsarolás bűntettével vádolja. Az egri ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelést, s az elsőrendű terhelttel szemben még vagyonelkobzást is rendeljen el. Sz. Z.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!