Közélet

2017.04.24. 08:10

Gyöngyösön készültek fel a bajnokságra a cheerleaderek

A Magyar Válogatott debütálása májusban lesz, a Magyar Bajnokságon Győrben.

H. É.

A Cheerleading Magyar All Girl Válogatott nemrégiben a városban tartotta edzőtáborát, a Dream Team Cheerleaders (DTC) edzőtermében. A választás egyértelmű volt – fogalmazott Kiss Balázs, a Magyar Cheer Szövetség, edzői bizottságának elnöke, majd emlékeztetett: a szervezet Kiss Szilviát, a DTC vezetőedzőjét választotta válogatott szövetségi kapitánnyá. A keretben, a huszonhat sportoló, öt magyarországi egyesületből került ki.

– A világszerte több, mint másfél millió regisztrált sportolót számláló Cheerleading 2009 óta van jelen Magyarországon. A sportot 2015-ben hivatalosan is sportágként ismerte el a Sport Accord. 2016 végén, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság provisional, vagyis előzetes olimpiai státuszt adott a Cheerleading Sportnak. A lányok a Cheerleading sport akrobatikus ágát képviselik, amiben nem a tánc, sokkal inkább az akrobatikus emelések, több méter magas dobások és úgynevezett piramisok, a több szintes, emberekből álló formációk a kulcsfontosságúak – tudatta az elnök.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Cheerleaderek Gyöngyösön Fotó: Facebook.com
[/caption]

A Magyar Válogatott debütálása májusban lesz, a Magyar Bajnokságon Győrben. A csapat egy hónappal később utazik majd Prágába az Európa- bajnokságra, ahol huszonhat ország, több ezer sportolójával küzd meg a legjobbnak járó címért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!