Sport

2017.04.30. 10:47

ZF-Eger-EKE: kicsivel jobb volt a Szentes

Nem lesz szükség harmadik mérkőzésre a helyosztón.

Fenyves Balázs/egrivizilabda.hu

Sokkal szorosabb, nagyobb csatát hozott a női OB I-es bajnokság ötödik helyéről döntő párharc második mérkőzésének első negyede, mint egy hete, amikor a Szentesi VK hazai pályán tudott minimális különbséggel nyerni a ZF-Eger-EKE ellenében.
Nagy csatában ugyan, de az ötödik helyért rendezett párharc második meccsén is kikapott az egri együttes, s így hatodikként zárta a 2016/2017-es bajnokságot.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Nagy csatában dőlt el az ötödik hely sorsa Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A női OB I 5. helyéért kiírt rájátszásának 2. mérkőzésén:
ZF-Eger-EKE–Szentesi VK 6–8 (0–1, 2–2, 1–4, 3–1)
Eger, Bitskey uszoda, 100 néző. V.: Birri ifj. Kenéz.
EGER: Horváth A. – Jenes, Szűcsné Fekete, Pap M. 2, Ráski 1, Parkes 1, Miklós. Cs.: Kékesi B., Szilágyi Sz., Tóth A. 1, Molnár D., Kocsis Sz 1. Edzők: Biros Péter, Kelemen Attila.
SZENTES: Lekrinszki – Szabó K., Tóth Cs., Farkas T., Urvári L., Hevesi 2, Kövér-Kis 4. Cs.: Brávik, Mihály K. 2. Edző: Tóth Gyula.
Az eredmény alakulása: 0-1, 2-1, 2-4, 3-4, 3-7, 6-7, 6-8
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 6/2
Ötméteresből: –, ill. 5/4
Kipontozódott: Jenes J. a 15., Miklós R. a 31. percben.
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Szentes javára.

Biros Péter: – Először is szeretnék gratulálni a szentesieknek, azzal a harmadik negyedben produkált hullámvölgyünkkel jobbak voltak nálunk. Ezen kívül egyébként elégedett vagyok a látottakkal, jól védekeztünk, főleg az előző meccshez képest. Megvalósítottuk mindazt, amit szerettünk volna, de ilyen a sport, az a csapat nyer, amelyik kevesebbet hibázik. Igazi play-off meccs volt, már-már nem is női, sokkal inkább férfias küzdelem folyt a medencében, amiben fel tudtuk venni a kesztyűt. Örülök, hogy főleg az őszi mérkőzéshez képest egyenlő partnerei tudtunk lenni a szentesieknek, de most ők voltak a jobbak, még, ha egy kicsivel is.

Tóth Gyula: – Pontosan erre számítottam, hogy ilyen jó kis szoros mérkőzést fogunk játszani, és ez még akkor is igaz, hogy a harmadik negyed végén valóban el tudtunk lépni ellenfelünktől. Direkt mondtam a lányoknak, hogy ne kövessük el azt a hibát, amit otthon, hogy hátradőlünk egy magabiztosnak tűnő előny birtokában, mert onnan nagyon nehéz visszajönni. Szerencsére azonban bírtuk a hajrát, így a végén mi örülhettünk.
További részletek itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!