Közélet

2017.05.08. 15:30

Nem rendőrnek készült a kitüntetett Gressai Ákos

Szent György Érdemjelet adományozott Gressai Ákos c. rendőr őrnagynak a példaértékű szolgálatellátása elismeréseként dr. Pintér Sándor belügyminiszter.

Hliva Éva

Fotó: CZIMER TAMAS



A gyöngyöspatai őrsparancsnok azt mondja, csak teszi a dolgát. Megtudjuk tőle, hogy lelkes kutyatenyésztő is volt, és a kevés szabadidejében a pingpong nyújt igazán kikapcsolódást.

– Mit jelent Ön számára a díj?
– Számomra ez egy igen rangos elismerés, amit a kollégáim nélkül nem tudtam volna elérni. Pedig nem is rendőrnek készültem, szociális munkásnak tanultam. A főiskolán hallgattam kriminológiát, akkor tetszett meg a szakma. Később átképzéseken vettem részt, 2000-től pedig már a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon dolgoztam, majd Hevesen, aztán mint körzeti megbízotti alosztályvezető teljesítettem szolgálatot 2014 elejéig, ismét Gyöngyösön. Három éve vagyok őrsparancsnok Gyöngyöspatán.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Gressai Ákos úgy véli, ő csak teszi a dolgát Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

– Pályafutásának mely szakasza volt Önnek meghatározó?
– A 2011-es év nehéz időszak volt, akkoriban rengeteg feladat hárult rám. Itt, a településen is, mint osztályvezető, rendszeresen jelen kellett lennem abban az időszakban. Akkor ismertem meg a helyieket. Sikerként élem meg azt is, hogy a városban az elmúlt időszakban folyamatosan csökkent a bűncselekmények száma. Az őrshöz Patán kívül még négy település tartozik: Gyöngyöstarján, Szűcsi, Gyöngyösoroszi és Nagyréde.

– A munkán és a családon kívül mire jut még ideje?
– A helyi asztalitenisz szakosztálynak oszlopos tagja vagyok, sikerült felráznom az alvó pingpongegyesületet, annyira, hogy legutóbb megnyertük a megyei másodosztályú bajnokságot. Szeretem ezt a sportot, minden testrészt megmozgat, és teljesen kikapcsol. Lelkes kutyatenyésztő is voltam, németjuhászokkal foglalkoztam, de erre már nincs időm. Három kutyánk azért most is van, a család kedvence Júlia, aki egy törpetacskó, Arkó egy németjuhász kan és a hétéves Tessy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!