Kék hírek, bulvár

2017.05.23. 15:20

Tizenöt évet kapott a hajléktalan ruházatát meggyújtó vádlott

A sértett a bántalmazás és az égési sérülések következtében a helyszínen életét vesztette.

Egri Törvényszék/Heol.hu

Az Egri Törvényszék az előzetes letartóztatásban lévő S. R. vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt tizenöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztésbe beszámította a vádlott által előzetes fogvatartásban töltött időt, és megállapította, hogy a vádlott legkorábban a szabadságvesztés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra - tájékoztatta a Heolt kedden az Egri Törvényszék sajtóosztálya.

A közleményből kiderül: a bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2016. április 25-én a délutáni órákban megjelent volt barátnője hatvani lakásánál, ahol a személyes holmijait egy táskába pakolta, és távozott a helyszínről. Ezt követően a vádlott Hatvanban céltalanul sétált. 22 óra körül a közepesen ittas állapotban lévő vádlott egy áruház előtti parkban találkozott az 59 éves hajléktalan sértettel, közöttük ekkor szóváltásra került sor, majd a vádlott tovább ment. Egy óra múlva a vádlott ismét találkozott a súlyosan ittas állapotban lévő sértettel, és leült mellé a földre. A vádlott minde ok nélkül hirtelen felállt, és a sértettet többször fejbe rúgta. A vádlott körülbelül fél órán keresztül többszöri megszakításokkal bántalmazta, rugdosta, taposta a sértettet, majd egy gyufával az akkor még élő sértett ruházatát meggyújtotta, és elhagyta a helyszínt.

A vádlott nem sokkal később egy közeli telefonfülkéből felhívta a rendőrséget, és a helyszínen feladta magát. A sértett a bántalmazás és az égési sérülések következtében a helyszínen életét vesztette. A sértettnek az élet elvesztésével szükségképpen együtt járó átlagos fájdalomérzetet lényegesen meghaladó szenvedést kellett elviselnie - olvasható a Törvényszék tájékoztatásában.

Az ítéletet a vádlott tudomásul vette, az ügyész és a védő a fellebbezés bejelentésére három nap gondolkodási időt tartott fenn. Az ítélet nem jogerős. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

Egri Törvényszék/Heol.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!