Közélet

2017.05.23. 17:10

Nyílt napot tartott az Apollo

A diákok ismerkedhettek azzal, hol fognak tanulni.

T. B.

A gyöngyöshalászi József Attila Szakközépiskola és az Eötvös József Református Oktatási Központ 11-11 tanulója, tanáraik, valamint az iskolák vezető vettek részt az Apollo Tyres duális képzési nyílt napján. Tarnai Tamás, az Apollo Emberi Erőforrás és Társasági Támogatás igazgatója kifejtette, személyesen is megismerhették a diákokat, tájékoztatták őket a gyárban érvényes legfontosabb szabályokról, a gyakorlatról és a tanulószerződésről.

- A diákok képet kaptak arról, hol töltik júliusban a nyári gyakorlatukat, s szeptembertől kezdve két éven keresztül hol vesznek részt duális képzésben - mondta el Tarnai Tamás.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Az első abroncsgyártó osztályokat fogadták Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

- A fiatalok abroncsgyártó képzésben vesznek részt, s a tanműhelyben, biztonságos környezetben, számítógépes szimuláció segítségével ismerkednek a szakma alapjaival. Ezt követően a gyárban is megismerik majd a munkafolyamatokat, de nem önálló munkavégzéssel - magyarázta az igazgató.

Ez az első évfolyam az Apollo segítségével indult képzésben, ha végeznek, munkahelyet is tudnak számukra biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!