Közélet

2017.06.01. 16:09

A gyógyulást segítik az ajándékok

Televíziókat vittek egri vállalkozók a kórház intenzív osztályára.

G. R.

Hét televíziót kapott egri cégektől, családoktól az egri Markhot Ferenc Kórház intenzív osztálya. Dr. Gyetvai Róbert osztályvezető főorvos ötletét, karolta fel a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, hogy vállalkozókon keresztül segítsen az intézménynek, derült ki a csütörtöki ünnepélyes eszközátadáson a kórház igazgatóságán.

– Az intenzív osztályon fekvő betegek nem tudnak informatikai eszközöket használni, mozogni, kommunikálni, de a televíziót a tartósan ágyhoz kötöttek nagy része tudja nézni. Vannak kórházak, ahol a mennyezetre színes festményeket készítettek, hogy oldják a betegekben a feszültséget.  Egerben a televízió nyújtotta lehetőséget szeretnék kihasználni, s így mód nyilna így arra is, hogy családi videókkal fotókkal derítsék jobb kedvre a betegeket – mondta el Gyetvai Róbert.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Az adományozók és a megajándékozottak. Balról, jobbra: Opra-Bódi Sándor (Székely Sas Kft.), Csontos Sándor (MKB), Vácity József, Herman István, Gyetvai Róbert, File Sándor (Inntek), dr. Bánhidy Péter (Scatola) és László Zoltán (Hexe) Fotó: Berán Dániel
[/caption]

Ehhez most az Inntek Nonprofit Kft., Fülöp Gábor, a HKIK főtitkára, a Scatola Plastica Kft. a Székely Sas Kft., az MKB Bank egri fiókjának dolgozói,  a Hexe Csapágy Kft.,  Herman István és családja járultak hozzá egy-egy tévével. A több mint 500 ezer forint értékű adományt a kórház főigazgatóságán vette át dr. Vácity József főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!