Kék hírek, bulvár

2017.06.06. 08:28

Maradt a 12 év fegyház kábítószer tartásáért

A törvényszék tavaly decemberben az elsőrendű vádlott D. J.-t, mint különös visszaesőt, társtettesként különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek.

Sz. Z.

Amint arról a Heol annak idején tudósított, első fokon az Egri Törvényszék döntése indokolásában történeti tényállásként megállapította: az első- és másodrendű vádlottat közúti ellenőrzéskor igazoltatták, s Volkswagen Passat, illetve Alfa Romeo típusú autóikban kábítószerre bukkantak a rendőrök. Házkutatást tartottak a fővárosi, közösen bérelt lakásukban, ahol különösen jelentős mennyiségű kábító hatású anyagot találtak. D. J. feleségének gyöngyösi otthonában is elvégezték ezt a halaszthatatlan nyomozati cselekményt a bűnüldözők, s a nappali szoba szekrényének hátsó része alól került elő csekély mennyiségű kábítószer.

A törvényszék az elmúlt év decemberében az elsőrendű vádlott D. J.-t, mint különös visszaesőt, társtettesként különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 12 év fegyházra ítélte, mellékbüntetésül tíz esztendőre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság arról is rendelkezett, hogy D. J. nem bocsátható feltételes szabadságra. A másodrendű terhelt, Sz. D. ugyanennek a bűnténynek a megvalósításáért 7 év fegyházat kapott, s ugyanennyi időre tiltották el a közügyek gyakorlásától. A terhelt legkorábban büntetése 2/3 részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A harmadrendű vádlottat, D. J.-nét vétség címén három évre próbára bocsátotta az elsőfokú bíróság, az ő ítélete jogerőre emelkedett.

A jogorvoslati kérelmek nyomán került az ítélőtábla elé az első- és másodrendű terhelt ügye. Az ítélőtábla a napokban részben megváltoztatta a törvényszék határozatát: Sz. D. szabadságvesztés-büntetését hétről hat év fegyházra enyhítette, s ugyancsak hétről hat esztendőre mérsékelte a mellékbüntetését, a közügyek gyakorlásától való eltiltást.

Az ítélet immár az első- és a másodrendű vádlott esetében is jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!