Közélet

2017.06.12. 10:28

Egykori tanár nevét viseli a sportcsarnok

Vályi-Nagy Károly, az iskola egykori testnevelőjének nevét viseli a Berze Nagy János Gimnázium sportcsarnoka.

H. É.



A feliratot Hiesz György polgármester és a gimnázium igazgatója, Czinder Péter leplezte le a szombati névadó ünnepségen. A városvezető beszédében felidézte: a település nevezetesebb sportintézményeinek mindegyike kapott már nevet.



– Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusáról és egyben díszpolgáráról neveztük el a gimnázium tornacsarnokát. A felterjesztés a volt tanítványaitól érkezett, amiről azt gondolom, egy pedagógusnak a legnagyobb érdem lehet – szólt a polgármester.

Az ünnepségen, dr. Fülöp Lajos egykori és dr. Czinder Péter jelenlegi iskolaigaz­gató is felidézte közös élményeit­ a testnevelővel. Elhangzott: a városban nem maradhatott el sportrendezvény Karcsi bácsi­ nélkül. Pedagógusi pályája a kezdetektől összefonódik a gimnáziummal, hiszen annak alapításánál is aktív szerepet játszott. Vályi-Nagy Károly volt diák­jainak, a testületnek és családjának is megköszönte a megtisztelő elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!