Közélet

2017.06.19. 14:28

A laktanya a jövőben a sportéletet szolgálja

A területen létrejönne egy úgynevezett Aktív Ház, amely elsősorban sport- és szabadidős célokat szolgálna.

H. É.

Alig tették le az új épülő edzőcsarnok alapkövét az egykori honvédségi laktanyában Gyöngyösön, a dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok mögötti építési területen, máris érkezett egy újabb jó hír, ami szintén ezt a területet érinti. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program barnamezős területek rehabilitációjára kiírt pályázatán a város ugyanis ötszázhetvenmillió forintot nyert.

– A laktanya fejlesztése az egyik legfontosabb feladatunk – közölte Hiesz György polgármester, majd hozzátette: e beruházással vége az évtizedek óta tartó eróziónak, s a laktanya valódi sportkomplexummá alakulhat, parkokkal, jó minőségű utakkal és egy új szabadidőközponttal. A beruházás segíti az új tűzoltólaktanya és az új edzőcsarnok építését is – tette hozzá a városvezető. Megtudtuk, hogy a beruházás tervezését a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. végezte el, a pályázat elbírálásáról pedig a napokban kapott pozitív hírt az önkormányzat.

A tervek szerint, a területen létrejönne egy úgynevezett Aktív Ház, amely elsősorban sport- és szabadidős célokat szolgálna. A beruházás tartalmazza a rossz állapotban lévő, fel nem újítható épületek bontását, valamint egy közpark létrehozását, és a terület teljes közműellátásának kiépítését. Ez utóbbira azért is van szükség, mert a volt honvédségi területen épülne meg az új tűzoltólaktanya, a kézilabda-edzőcsarnok, valamint a műfüves futballpálya öltözője is. Ezeknek a beruházásoknak a közműcsatlakozásai, az épületek működéséhez szükséges közműfejlesztések is a projekt részei. Fontos eleme a beruházásnak két átkötőút kialakítása is, amely a Honvéd út folytatása, illetve a Bethlen Gábor út és a Gábor Áron út összekötése, illetve a parkolók kialakítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!