Közélet

2017.06.20. 13:30

Társadalom- és gazdaságpolitikai változásokat sürget az LMP

A párt az új, egyszülős családokat támogató javaslatcsomagjáról, valamint az egri közgyűlés egyik napirendi pontjáról tartott sajtótájékoztatót hétfőn Egerben.

Süli K.

A Lehet Más a Politika (LMP) új, egyszülős családokat támogató javaslatcsomagjáról, valamint az egri közgyűlés egyik napirendi pontjáról tartott sajtótájékoztatót Egerben Ábrahám Júlia, az LMP elnökségi tagja, valamint Komlósi Csaba egri önkormányzati képviselő hétfőn.

Az eseményen Ábrahám Júlia ismertette azt a párt által kidolgozott programcsomagot, amelyet az egyszülős családok támogatására hoztak létre, mert úgy érzik a kormány jelenleg csak a számára ideális, kétszülős, többgyermekes családokat támogatja, a többieket pedig cserbenhagyja. A párt szerint az egyszülős családoknak nagyobb mértékű anyagi-, valamint lakhatási támogatásra lenne szükségük, emellett fontos lenne segíteni nekik a gyermeknevelés és a munka összehangolásában, valamint csökkenteni kéne ezen családok társadalmi elszigeteltségét is. A javaslatcsomagot kedden nyújtják be a parlament elé.

Komlósi Csaba a csütörtöki egri közgyűlés 28. napirendi pontjával kapcsolatban ismertette véleményét. A „Tájékoztató a szakképzés helyzetéről” című napirendről elmondta: úgy érezni, az csak arról szól, hogy helyben a kormányzat véleményét visszhangozzák a politikusok, ráadásul egy társadalmilag igencsak megosztó témában. Hozzátette: a kormányzat úgy akarja megoldani a munkaerőhiányt, hogy a gimnáziumok helyett inkább a szakképzésbe tereli a tanulókat, ám ez nem jelentene választ a problémára, társadalom- és gazdaságpolitikai változtatásokra lenne szükség, hogy a munkaerő ne vándoroljon külföldre.

Címkék#egér#LMP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!