Sport

2017.06.23. 19:50

Bocsi: amit lehetett, kihoztam a csapatból

A tréner sokat tanult, bizonyosan lesz olyan, amit másképp csinál majd.

B. Cs.

Bajnoki bronzérmes együttest hagy maga mögött Felsőtárkányban Bocsi Zoltán, ahol egy év múltán megköszönték a szakember munkáját.

– Csáti Sándor elnök hívott telefonon, és elmondta, hogy másban gondolkodnak az edző személyét illetően – fogalmazott Bocsi Zoltán. – Ez a szakma ilyen, tudomásul vettem a közlést, tudván, hogy az elválásnak azért vannak más lehetőségei is. Amit lehetett, kihoztam a csapatból, a harmadik hely reálisnak számít,  mert a Gyöngyös és az Eger előttünk járt, többek között abban is, hogy mindkét gárda kispadja mert hosszabb volt.

A tréner egy éve úgy vette át a gárdát, hogy a körülmények nem voltak ismeretlenek számára, ugyanis korábban játékosként és edzőként is dolgozott Tárkányban. Az NB III-ból történt kiesést követően gyorsan kellett csapatot építeni Bocsinak.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Bocsi Zoltán nem tudja, melyik kispad jut neki Fotó: Huszár Márk
[/caption]

– Javában tartott már a felkészülés, amikor a gárdához kerültem, ahol nem volt célkitűzés a visszajutás, már csak ezért sem, mert a játékosállomány csak az utolsó pillanatokban állt össze – emlékezett a szakvezető. – Az őszi harmadik hely után már  az szerepelt elvárásként, hogy tartsuk meg a dobogós helyet. Télen jobbára fiatalokat igazoltunk, és velük sikerült megőrizni, illetve megszerezni a bronzot. Sokat tanultam, bizonyosan lesz majd, amit ezek után másképp fogok csinálni edzőként. Hogy hol, melyik klubnál, még nem tudom, egyelőre az a bizonyos, hogy Mezőkövesden az U18-as gárda edzőjeként fejeztem be a bajnokságot – zárta szavait az A licences tréner.

B. Cs. Bocsi Zoltán nem tudja, melyik kispad jut neki Fotó: Huszár Márk -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!