Közélet

2016.10.27. 18:36

Fotográfus szemével a világ

Szendi Lajos sajátos varázsú fényképei az Agria Park Galériájában.

Sz. I.

„Egy fotón minden legyen rajta, ami fontos, de semmi olyan, ami nem fontos a mondanivalód szempontjából” – summázott évtizedek óta felhalmozódott tapasztalata alapján Szendi Lajos, aki tartja is magát ehhez a fotográfiai hitvallásához. Ékesen bizonyítják ezt azok az elmúlt két év terméséből válogatott felvételek, amelyek az Agria Park Galériájában kerültek a falra.

Az ismert és elismert fényíró tizenegyedik bemutatkozása az „Impressziók” címet viseli, s ez – mint a nagy érdeklődéssel kísért tárlatot megnyitó Ebner Béla hírlapíró megfogalmazta – nem véletlen: Szendi Lajos olyan illuzionistának szegődött, aki fényképezőgéppel a kezében fellebbenti a fátylat mindarról, ami a mindennapiság mögött rejlik. Másként mutatja meg a körülöttünk sürgő-forgó világot, most úgy, hogy párba állítja a képeket. Ezáltal mintegy kézen fogva vezeti végig az értő művészetkedvelőt, illetve a csak úgy kíváncsiskodó szemlélődőt egyaránt azon az úton, ami az illúziói által teremtett színes, vagy éppen átszínezett, illetve fekete-fehér világába vezet.
Szendi Lajos sajátos gondolati és formai kompozícióit november 16-ig tekinthetik meg az érdeklődő tárlatlátogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!