Hírek

2005.08.23. 00:00

Tanárban és orvosban bízunk

B. M.

Nem hisznek a lakosok a politikusoknak, s igen erős elutasítással gondolnak a vállalati felsővezetőkre. Ez derül ki a GfK bizalomindexéből, amelyet a nemzetközi piackutató cég készített idén tavasszal 18 országban, 16 ezer fő körében. Bíznak viszont az orvosokban és a tanárokban. Őket a hadsereg és a rendőrség követi, majd az egyházak tagjai, az ügyvédek és a sajtó munkatársai sorakoznak a két legutálatosabb szakma űzői előtt.
Nyilván a hagyományok is közrejátszanak abban, hogy az orvosokat és a tanárokat megbecsülik. Közép-Európában figyelemre méltóan jobban tisztelik a pedagógusokat. A rendőrség mindenütt a középmezőnyben foglal helyet, s a rendszerváltó országokban szemmel láthatóan lényegesen kisebb iránta a bizalom, mint a gazdag, jobb közállapotokat mutató államokban.
A politikusok a legrosszabb értékelést Lengyelországban kapták: mindössze hat százalék nyilatkozott úgy, hogy igen jó a véleménye róluk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!