Hírek

2006.05.15. 10:43

Három embert öltek meg az aligátorok

Egy hét alatt három embert öltek meg aligátorok Floridában. Az állatok csak ritkán támadnak embere, az elmúlt 58 évben mindössze 18 halálos áldozatot követeltek hasonló támadások az amerikai államban.

BAMA

A hétvégén egy szabadtüdős merüléskor egy 23 éves nőt támadott meg a György-tóban egy hatalmas hüllő. Bár a jelenlévők – köztük a nevelőapja -, a vízbe rohantak segíteni, és sikerült is kimenteni az állat szájából az áldozatot, fiatal hölgy a helyszínen meghalt. A hét közben két másik halálos támadás is történt. Szintén vasárnap találták meg egy 42 éves nő holttestét a közelben. Az orvostani vizsgálat szerint a halál oka szintén aligátortámadás volt, s a nő legalább három napja volt a vízben. Az első holttestet azonban – egy 28 éves modellét – még csütörtökön építőmunkások fedezték fel egy csatornában Fort Lauderdale mellett.

Az első támadás után hajtóvadászat indult a gyilkos hüllő után, és szombaton el is fogtak a majdnem 3 méter hosszú gyanúsítottat. Az állat gyomrából a boncolás után előkerült a modell két letépett karja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!