Hírek

2006.09.14. 21:45

Miniszter lehet ősszel Bajnai Gordonból

„A kormány a fő irányokat tekintve támogatást kapott a gazdasági és a szociális partnerektől a Nemzeti Fejlesztési Tervhez (NFT)” – jelentette ki csütörtökön Gyurcsány Ferenc, a parlament Európai ügyek bizottságának ülése után.

É. S.

A konkrét projektek kidolgozása, az operatív program részletes vitája szeptember 30-a után lesz. A miniszterelnök a második világháború utáni Marshall-segélyhez hasonlította az EU-ból a 2007 és 2013 között rendelkezésre álló 8000 milliárd forintot. A kormányfő közölte: támogatja, hogy Bajnai Gordon, a területet felügyelő kormánybiztos interpellálható legyen, ezért tárca nélküli miniszterré válhat. A végleges döntést kinevezéséről ősszel hozza meg, de Gyurcsány hangoztatta, hogy új minisztériumot nem hoz létre.

Az ülésen a Fidesz képviselői élesen bírálták a fejlesztési tervet. Nógrádi Zoltán tarthatatlannak nevezte, hogy a miniszterelnök szerint azért kellenek a megszorító intézkedések, mert ezzel lehet megteremteni az uniós források felhasználásához szükséges nemzeti költségvetési önerőt. „Nem lehet az EU nyakába varrni, hogy a kormány költségvetési, pénzügyi és gazdaságpolitikája eladósította az országot” – hangoztatta Nógrádi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!