Hírek

2006.10.26. 16:20

Elutasították a kormányfő elleni feljelentést

Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség azt a beadványt, amit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellen nyújtott be két fideszes képviselő. Ezt Áder János, a feljelentés egyik kezdeményezője közölte csütörtökön.

BAMA

A politikus kérdésre válaszolva elmondta: az ügyészség valóban elutasította Balsai Istvánnal közösen tett beadványukat, amelyben büntetőeljárást kezdeményeztek Gyurcsány Ferenc ellen. Álláspontjuk szerint ugyanis a kormányfő közérdekű adatokat nem hozott nyilvánosságra, illetve hamisított meg, és ezzel megvalósította a közérdekű adattal való visszaélés büntető törvénykönyvi tényállását. Áder János ugyanakkor közölte: az ügyészég döntése ellen panasszal élnek. A politikus azt nem akarta elmondani, hogy a hatóság milyen indokkal utasította el a beadványt, csak annyit közölt, hogy az ügyészég hosszú jogi indoklását elfogadhatatlannak tartja, és reméli, hogy másodfokon körültekintőbben járnak el.

Áder János, az Országgyűlés fideszes alelnöke és Balsai István fideszes országgyűlési képviselő október első felében nyújtotta be beadványát az ügyészséghez. A feljelentési szándékot Áder János jelentette be a Fidesz Kossuth téri nagygyűlésén, október 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!