Hírek

2007.04.05. 20:06

Hazatértek a brit katonák a fogságból

Csaknem kétheti fogság után tegnap délután visszaérkezett Nagy-Britanniába az a tizenöt brit tengerészgyalogos és haditengerész, akiket az iráni forradalmi gárda haditengerészete ejtett foglyul a Perzsa-öbölben március végén.

Cs. E.

Tony Blair miniszterelnök a katonák landolásával egy időben, a Downing Street-i kormányfői hivatal előtt adott sajtónyilatkozatában először a Bászra környékén pokolgépes merényletben aznap meghalt négy brit katonáról szólt. Kijelentette: jóllehet, egyelőre túl korai annak megítélése, hogy e merényletet olyanok követték-e el, akiket az iráni rezsimből támogat valaki, az összképből az derül ki, hogy „az iráni rezsimen belül legalábbis egyes elemek” támogatják, pénzelik és fegyverrel látják el az iraki terrorizmust. Szenzáció erejével hatott tegnap este, hogy a tengerészek hazaérkezése után adásba került egy tévéinterjú. Ebben a csoport vezetője elmondta, hogy valójában kémkedtek, amikor az irániak foglyul ejtették őket: főként fegyvercsempészek és terroristák után kutattak. A Sky News biztonságuk érdekében tartotta vissza az interjút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!