Hírek

2007.04.07. 21:18

Forradalomhoz társak jelentkezését várjuk

Önök szerint érdemes egy olyan honlapon forradalmat (lázadást) szervezni, amelyre a rendőrök hozzávetőlegesen olyan gyakran járnak, mint kamaszfiúk a pornóoldalakra?

Stanga István

Az igazság az, hogy nálam kevésbé nem sokan szeretik a szélsőségesek utcai megmozdulásait. Ugyanígy vagyok az anakronisztikus követelésekkel is (éljünk a Szent Korona-tan alapján, stb.), s minden olyan megnyilvánulással, amely nem a demokratikus elvekre és módszerekre szorítkozik.

Mindemellett annak sem örülök, amikor az illetékesek túlreagálnak némely dolgokat. Jó, tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy jobb és könnyebb is megelőzni bizonyos eseményeket, semmint utólag kezelni, de ami most zajlik Budaházy György és Toroczkai László körül, nos, ez inkább a csehszlovák filmvígjátékok világát idézi.

Aki nem tudná, annak elmondom, hogy a rendőrség és az ügyészség szerint a Kurucinfó és a Mi magunk honlapján olyan tartalmú szöveg olvasható, amely kimerítheti a „lázadás bűntettének előkészülete” kategóriát, s mint ilyen, természetesen kivizsgálandó, sőt, üldözendő. No, már most, leírnám, hogy mi ez a valami. Van tehát a honlapon egy visszaszámláló, továbbá a következő szöveg: „MÚK – Mindig Újra Kezdjük! Budapest, 2007. április 21. Az év 111. napja, a kezdet napja... Mindenkit hívunk és várunk! Budaházy György és Toroczkai László”

Ennyi. Nem vagyok sem rendőr, sem nemzetbiztonsági szakember, így aztán nem is akarom eldönteni, mennyire veszélyes tartalmúak a fentebbi sorok. A magam józan paraszti eszével viszont azt gondolom, ha valakik tényleg akarnak valamit, azt nem feltétlenül egy honlap segítségével szervezik meg. Pontosabban nem egy olyan honlap révén, amelyre körülbelül olyan gyakorisággal járnak rá a hivatalos szervek, mint a pubertásos kamaszfiúk a pornóoldalakra. De ha tévednék, és Budaházyék tényleg ezt tartották a legcélravezetőbb szervezkedési formának, ez az akciójuk már akkor halálra volt ítélve, amikor még eszükbe sem jutott.

Nem tudom, manapság mi a divat, de történelmi tanulmányaimból úgy emlékszem, egyetlen forradalom (lázadás) sem azzal kezdődött, hogy a szervezők hetekkel korábban egész oldalas hirdetéseket jelentettek meg. Mondjuk így: MÚK – Márciusban Úgy Elkezdjük...! Pest-Buda, 1848. március 15. Az év 74. napja, a kezdet napja... Mindenkit hívunk és várunk! Petőfi Sándor és Vasvári Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!