Hírek

2007.04.11. 17:27

Horváth Ágnes a legesélyesebb?

Kormányzati forrásokból származó információk szerint Horváth Ágnes a legesélyesebb az Egészségügyi Minisztérium vezetésére. A tárca államtitkára Molnár Lajos múlt szerdai lemondása után operatív irányítóként vezeti a minisztériumot.

Z. M.

Kóka János, az SZDSZ elnöke még ezen a héten megnevezi az Egészségügyi Minisztérium új első emberét, miután csütörtökön egyeztet pártja ügyvivői testületével. Az SZDSZ több, az MTI-nek név nélkül nyilatkozó ügyvivője is Horváth Ágnest tartja a legesélyesebbnek a nyilvánosságra került személyek közül. Mellette szóló érvként hozták fel, hogy az államtitkár át tudja venni a feladatokat, mivel részt vett a reform elindításában.

A tárcavezető lemondását követően a sajtóban a lehetséges miniszterjelöltek között több más név is felvetődött, köztük Repa Imre orvosprofesszoré, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatójáé, Falus Ferenc országos tiszti főorvosé, Badacsonyi Szabolcsé, aki jelenleg a Budai Gyermekkórház ügyvezető igazgatója, Somody Imréé, a Somody Kft. ügyvezető igazgatójáé, valamint Ábrahám László szegedi műhibaperes ügyvédé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!