Hírek

2007.04.27. 11:24

Armstrong és Landis sem bízik a francia laborban

Kiállt a doppingolással vádolt Tour de France győztes Floyd Landis mellett az amerikai Lance Armstrong, minden idők legjobb országúti kerékpárosa. A hétszeres Tour-győztes bízik honfitársa ártatlanságában, s mint mondta: nem bízik a francia laborban.

BAMA

A L’Equipe című francia napilap hétfői híre szerint Landis hét vizeletmintájának ismételt tesztje először negatív lett, de egy francia laboratóriumban, speciális módszerekkel elvégzett vizsgálatok mesterséges tesztoszteron nyomait mutatták ki. A kerékpáros szerint a sajtóértesülés megalapozatlan. Landis úgy nyilatkozott, abban a francia laborban eredményeket hamisítnak és bizonyítékokat tűntetnek el, s ezért nem is járultak hozzá, hogy ott elemezzék az adatokat.

Ha azonban mégis bebizonyosodik a doppingolás, Landist két évre eltilthatják, s megfosztják a Tour de France győzelmétől, a valódi bajnok pedig Oscar Pereiro Sio lesz. Ha a trónfosztás megtörténik, az egyedülálló eset lenne a verseny éves történetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!